Kalevalainen Jäsenkorjaus
Suomalaisesta kansaparannusperinteestä ammentavassa kalevalaisessa jäsenkorjauksessa hoidetaan tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja ja erilaisia kiputiloja hoitamalla koko kehoa eikä vain oiretta. Jäsenkorjauksessa keho käsitellään kokonaisuutena mahdolliset virheasennot korjaten ja tukirakenteen kineettiset ketjut tasapainottaen. Pehmeitä käsittelymenetelmiä ja asiakkaan omia liikeratoja hyödyntävä käsittely parantaa liikkuvuutta, rentouttaa lihaksia, avaa kalvorakenteita sekä elvyttää aineenvaihduntajärjestelmien ja hermojen toimintaa ja parantaa verenkiertoa. Tervetuloa Rentolo Aurooraan hellävaraiseen ja turvalliseen kalevalaiseen jäsenkorjaukseen!
Varaa aika: https://varaa.timma.fi/customergroupsite/rentoloauroora
Mihin vaivoihin kalevalainen jäsenkorjaus auttaa?
Kalevalainen jäsenkorjaus on Kansanlääkintäseura ry:n valvoma hoitomuoto, jossa käsitellään kehon pehmytkudokset, kalvorakenteet ja nivelet kivuttomalla mobilisaatiotekniikalla. Hoitomuoto sopii kaikenikäisille ja sillä voi saada avun monenlaisiin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin:
– Virheasennot
– Iskias, noidannuoli, SI-nivelen toimintahäiriö
– jäätynyt lonkka tai olkapää
– skolioosi
– Lapojen lukkiutuminen, nikamien virheasennot
– Niskajännitys, huimaus
– Plantaarifaskiitti
– Luupiikki
– Lihaskireydet
– Jalkojen pituuserot
– Tennis- tai golfkyynärpää
– Rannekanavan ahtauma
– Rajoittunut liikkuvuus ja liikeradat
– Puutuminen
– Hermokivut
– Kireät lihaskalvot
– Heijastekivut
– Pitkittyneet lihaskivut
– Lantion virheasennosta ja lihaskireydestä johtuva lapsettomuus
Kalevalaisen jäsenkorjauksen esteet?
Kalevalaista jäsenkorjausta ei voida tehdä muutamissa tapauksissa. Hoidon esteenä ovat syöpä, verenvuototauti, vaikea sydänvika, vaikea osteoporoosi, laskimotukokset, aktiivisessa vaiheessa oleva reuma, aktiiviset sidekudostaudit, kuume, influenssa, tuoreet vammat kuten luunmurtuma, leikkausten jälkitilat, hermojuuriaukon ja kaulavaltimoiden ahtaumat, akuutti välilevytyrä sekä akuutit infektiot tai haavat ihossa.
Kalevalaista jäsenkorjausta voidaan harkita syöpähoitojen ja paranemisen jälkeen lääkärin luvalla. Samoin vakavasta loukkaantumisesta toipumisen jälkeen voi tulla kalevalaiseen jäsenkorjaukseen lääkärin luvalla. Suonikohjut, tekonivelet tai raskaus eivät estä kalevalaista jäsenkorjausta, mutta tekonivelistä ja raskaudesta tulee kertoa ennen hoitoa.
Mitä hoidon jälkeen?
Kalevalaisen jäsenkorjauksen jälkeen tulee juoda runsaasti vettä, sillä veden juominen tasaa nestevajausta ja tehostaa kuona-aineiden poistumista. Hoidon jälkeen kehossa tapahtuu muutoksia useana päivänä, joten kehon tulee antaa levätä muutaman päivän. Käsittelypäivänä on myös hyvä välttää saunaa ja alkoholia.
Hoito voi aiheuttaa yksilöllisiä tuntemuksia kuten hoidettujen paikkojen arkuutta tai väsymystä. Tuntemukset kuitenkin häviävät itsestään muutamassa päivässä. Saavutettujen hoitotulosten ylläpitämiseksi kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa työergonomiaan, istumisasentoon ja elämäntapoihin.